13 februari 2022
15:00

Sunne IK

Referat: HC Örnen - Sunne IK

Det blev en trevlig söndag för HC Örnen och ett skönt avslut på det intensiva matchandet när detta avslutades mot Sunne IK på hemmaplan. HC Örnen kunde ta en komfortabel seger med 6-1 på Trängens IP under söndagseftermiddagen.

Det är HC Örnen som tar kommandot direkt i matchen och man visar att man verkligen vill ha med sig tre poäng när matchen är slut. Man sätter ofta press i offensiv zon och har bud på flera mål. Trots detta är det Sunne som tar ledningen efter att en dump turligt studsar fram framför HC Örnens mål och Christofer Olsson i Sunne är påpassligt framme och sätter ledningspucken i mål efter 05:29 i den första perioden. Inget som speglar matchbilden och HC Örnen fortsätter att spela samma spel och får även utdelning efter 09:33 när Daniel Jansson kvitterar till 1-1. Endast 18 sekunder senare tar HC Örnen ledningen med 2-1 efter att Oskar Trulsson styr in pucken i mål bakom en chanslös Willam Backström i Sunne-målet. 2-1 är ställningen inför den andra perioden.

I den andra perioden fortsätter HC Örnen med samma spel och skapar mängder av lägen och går även upp i en 4-1 ledning efter endast fem minuter spelad av den andra perioden. Efter detta tar Sunne timeout och rycker upp sitt spel något, dock i kombination med att HC Örnen börjar slarva en aning samt att man minskar på farten i spelet. Ca 10 minuter in i perioden tar HC Örnen också timeout och efter detta återgår man till det spel man visat upp tidigare i matchen. Det blir dock inga mer mål i mittenakten och ställningen är 4-1 inför den tredje perioden.

Även den tredje perioden börjar väldigt bra för HC Örnen när Jimmy Cronarp sätter 5-1 med endast 16 sekunder spelade. Ca två minuter senare är det dags igen när Adam Excellie sätter 6-1 och matchen är helt avgjord trots nästan 18 minuter kvar av perioden. Resterade del av den tredje perioden spelas mest av med ett ganska lågt tempo från båda lagen. HC Örnen inkasserar tre poäng och man har ett bra utgångsläge inför avslutandet av serien.

Tränare Patrick Carlsson om segern mot Sunne IK.
- En stabil seger där vi dominerar matchen från start till slut. Nu har vi satt oss i en bra sits inför avslutningen, där vi har möjligheten att ta oss till förkvalserien i egna händer.

Matchens trio:

Johan Nyman
- Gör en väldigt stabil insats. Flera viktiga brytningar i mittzonen och bidrar även framåt med två assist.

Jimmy Cronarp
- En gigant som vanligt. Skapar väldigt mycket på egen hand.

Alexander Öberg
- Som alltid bra skridskoåkning och ett hårt jobb över hela banan. Vinner mycket puckar åt oss.

Nu laddar vi inför en morgonmatch hemma mot Karlskoga IK på lördag där vi har matchstart 09:30 på lördagsmorgonen!

Mer info om den matchen kommer under veckan.